Retuširanje i kolorizacija

KOLIKO NAM SEĆANJE BLEDI?

Svako ih ima u nekoj kutiji ili fioci, na tavanu, na vrhu ormana, u dnu komode. Ponekad, tražeći nešto drugo, naletimo na njih, obradujemo se, kažemo sebi da bi divno izgledale na zidu u dnevnoj sobi…i ništa. Ništa se ne desi.

Pričamo o starim fotografijama koje predstavljaju najdragocenije zapise svake porodične hronike, pogotovo jer se na nekim od njih nalazi jedini sačuvani portret ozbiljne prababe ili profil brkatog rođaka kome smo možda i zaboravili ime.

PROŠLOST NE MOŽEMO DA POPRAVIMO, ALI ONO ŠTO JE OSTALO ZABELEŽENO MOŽEMO.

Fotografije su možda u nekom šinjelu ili kutiji za nakit putovale kroz prostor i vreme, prošle sito i rešeto, i sada su u lošem stanju. Zamislite da staru fotografiju možete da retuširate, da izgleda kao da je objektiv
škljucnuo juče, a ne pre jednog veka? Zamislite da možete da joj udahnete život bojom? Utisak je nestvaran – kao da sa onima koji su slici, svakoga trena, možete da zapodenete razgovor.

PONOVO OŽIVELA PROŠLOST

Sada imamo mogućnost da jednom za uvek, izvadimo stare fotografije iz budžaka, da ih sredimo i sačuvamo u digitalnom formatu. Na ovaj način prošlost porodice postaje deo sadašnjosti, na koju lako možemo da se vratimo, da je pokažemo i da se njom pohvalimo kad god poželimo.

SAČUVAJTE PROŠLOST U DIGITALNOJ FORMI
Retuširanje, kolorizacija i digitalizacija starih fotografija, sa štampanjem i ramljenjem po želji.

DEYA foto atelje
+381653015471 Dejan Kijevčanin

Retuširane i kolorizovane fotografije